När facebook stänger av en eventfunktion p g a överbelastning.Ebba Lovisa Andersson - Kvinnan som är där det händer. Kvinnan som gör ATT det händer.

Ebba är en person som många sliter och drar i. Varför? För att hon helt enkelt är det. Hon är wanted. Är det inte körer som slåss om hennes uppmärksamhet och talang, så är det pojkar, fester och vänner som battlar om hennes tid. Eventinbjudningarna på hennes facebook haglar lika tätt som glåporden om Björn Ranelid och hans medverkan i Let's dance. Och det är kanske p g a den ständiga tillströmningen av lockade saker som gör henne till en liten velpotta. Ena dagen ska hon plugga utomlands, andra dagen stanna hemma. Ena dagen ska hon lyssna på svår jazz, andra dagen gör hon en spotifylista med gamla idol-deltagare. Ena dagen ska hon klippa kort hår, andra dagen skaffa löshår (Dilba-style). Det är kanske också därför alla älskar henne; det händer nämligen alltid någonting i hennes närvaro. När man väl bråkat till sig hennes närvaro, vill säga.

Oh Carolina.Carolina Sandström - Din framtida chef.

Kommer ni ihåg den tecknade serien "Spara och slösa" som man läste i låg- och mellanstadiet? Kommer ni ihåg att Spara alltid var snyggast och bäst? Författarna till serien hade faktiskt just Carolina som inspiration när de skapade Spara-karaktären.
Förra terminen läste Carro 1000%, jobbade heltid och byggde samtidigt ett barnhem i Haiti med sina bara händer, självfallet enbart i återvinningsbart material. Den här tösen är Eratos mest aktiva och ambitiösa medlem. Hon är till och med så ordentlig att hon räcker upp handen innan hon sjunger solo. När det gäller hennes sångröst är den precis likadan som hennes peronlighet - helt jävla felfri. Körens övriga Slösor hoppas att en dag åtminstone nå halvvägs till hennes kapacitet.

Nya perspektiv.

Det har insinuerats att denna blogg skulle vara en klubb för inbördes beundran, så kallad navelskådning. Till er vill vi bara vidarebefordra denna länk för lite nya perspektiv: http://www.kissies.se.

Kissie sökte faktiskt till Erato hösten 2009, men vi kom överens om att hon nog passar bäst som soloartist.
(Erato rekommenderar låten "Success" som finns med henne på YouTube.)

Vem vet, kanske kommer det en Eratoversion av "Success" inom kort.

Liseberg och Håkan Hellström räckte liksom inte till..Susanna Davidsson - Eratos Rapunzel/ Göteborgsskämt.

Den här tjejen skulle göra hela familjen Hedenhös svart av avundsjuka med sitt enorma hårsvall. Flintisar som Hans Wiklund har förresten börjat bjuda ut Susanna, i hopp om att komma åt hennes hårsäcksgener. På tal om hår gjorde Susanna en Moder Teresa-gärning för några år sedan -ofrivilligt. Hon donerade 19 cm hår till behövande cancersjuka barn. Fint kan tyckas..(Faktaparentes: 20cm hår = 2000kr) Självfallet var Susanna ute efter denna rikedom men frisören var ett ett riktigt skott och fick inte med den sista centimetern. Ergo: Susanna blev snuvad, inte bara på frippan, utan också på 2000kr. Eftersom slanten uteblev gav hon alltså bort håret till bättre behövande, hårlösa barn. En jävligt god gärning som blev till ett dåligt göteborgsskämt.
Susanna har även hon varit med från Eratostarten och är den enda i gänget som sjunger på göteborska. Men det går bra ändå. Sjukt jävla bra.

Oh Mandy, you came and you gave without taking.Amanda Wikström - Grammisnominerad allkonstnär.
Amanda kan det mesta. Eller hon kan allt. Denna dam pluggar till läkare, skriver musik som blir grammisnominerad samt gör världens godaste bön-röra. Ofta när vi sitter och repar och någon slänger ur sig någonting i stil med: "Fan tänk om vi hade någon som kunde lira säckpipa simultant med mungiga och luta" så hör man alltid Amandas ljuva stämma som svarar "..Jag kan." Sån är hon. Hon kommer och ger allt. 100%. Amanda har dock en ovana att glömma kläder när vi haft gig. Senast gick hon hem utan behå. Och med fel jacka.

PS.

Fan vad ni gillar oss. Erkänn.

En homecoming queen.Johanna Lindh - Ängeln som kom tillbaka.

Ja, vi behöver ju inte tala om för er hur söt den här bönan är, bilden talar för sig självt. Johanna, som varit i Frankrike och pluggat i en termin, har nu återvänt. När hon droppade bomben visste vi inte hur vi skulle reagera. Skulle hon byta bort Erato mot ost och vin? Skulle hon gå med i en fransk kör? Vad sjunger man då liksom? Någonting med Celine Dion? Herregud. Trams. Sån tur var kom pärlan tillbaka till sin mussla. (Det här låter jättesnuskigt, men sådana är vi - snuskiga jävlar.)
Johanna ser inte bara ut som en liten ängel, hon har också en ängels tålamod. En gång tilldelades Johanna en stämma där hon bara tog EN ENDA ton på exakt samma slag, en HEL låt igenom. Likt en klocka höll hon samma tempo och likt en plansch på Pernilla Wahlgren så stod hon bara där och log utan att någonsin klaga. Varje kör borde ha en Johanna. Men det fina är att bara vi kan ha henne.

Kommande framträdanden.

14 januari - Postklin, läkarstudentfest.
15 januari - Examensfest.
29 januari - Januarimiddag på Stockholmsnation.


Hell yeah.


Fanbild 2.

På vårbalen.
In action. Med.. mja.. kanske inte helt fullt tillfredställande mickar. Detta har det dock blivit en ändring på då vi köpt in monstermickar som enligt leverantören "is the shit". Kostade lika mycket cash som Stockholms Nation omsätter en stortorsdag. Mardrömsupplevelsen som Erato varit med om gällande ljud var när Petra MacGyver var tvungen att GÖRA mickstativ av en kratta och lite eltejp.

Blåbär/Nyförvärv.Ida - Eratos svar på Mariah Carey.
Den här lilla snärtan kom tillsammans med Sophie (nedan) på audition i höstas, och vi insåg snabbt att dessa damer endast fanns att beställa som tvåpack. Vilket inte gjorde oss någonting eftersom båda två charmade brallorna av oss på en gång (Sarah blev så tagen av Idas sång att hon förtvivlat ropade "Älskling" efter henne när hon gick).
Ida är även nordisk mästare i wailing, och hennes röst är så stark att det finns berättelser om hur hon en gång delade ett hav i Egypten några hundra år före Kristus, helt enkelt genom att ta ton. En snubbe med käpp kallad Moses skulle senare ta åt sig all kredd för bragden.
Ida jobbar även på ett bageri, något vi hoppas kunna dra nytta av framöver.
Sophie - Eratos svar på Mel B.

Vad har Mel B i Spice Girls, AJ i Backstreet boys och Camilla Henemark i Army of lovers gemensamt?
De har alla kommit in på den obligatoriska utlänningskvoten som alla band och grupper har. Erato ville inte vara sämre så vi såg vår chans när denna halvbelgiska skönhet trädde in i auditionrummet. Och till skillnad från alla supersvennar i Erato är Sophie den enda med rytm i blodet som klarar av att klappa på 2:an och 4:an. (Vi vet, hon ser blond ut på bilden men när hon sökte hade hon svart afro. Nej, det är bara hittepå. Rent ljug faktiskt.)
Sophie är en otroligt lugn, säker och smart ung dam med en vacker alt-ton som krossar pojkhjärtan på löpande band. Och nu tänkte vi krossa några hjärtan till: Sophie är nämligen upptagen, hon har både pojkvän och Erato. And we won't let her go.

Möt tre Erato-medlemmar.


Sarah Östberg - den krulliga/ frodigt galna medlemmen.
Sarah har varit en del av Erato sedan begynnelsen. Hon är inte bara "de fyra s:en" (snygg, singel, smart och sarmig - finsk stavning), hon är en jävel på att sjunga också. Hennes register är brett, sjunger sopran- och alt-stämmor om vartannat.
Någonting negativt om denna krullhåriga kvinna? När Sarah bestämmer låtvalet är det tyvärr Thomas Ledin som gäller.

I övrigt är den här bruden Eratos gladaste medlem. Tänk er den gladaste personen på jorden. Sedan gångrar ni den personen med 100. Det är Sarah.Ebba Körlof - den moderata, eleganta smokebitchen i Erato.
Här, mina damer och herrar, har vi en dam som är bra på det mesta; hon kan sticka, hon kan klippa frisyrer och leverera humoristiska iakttagelser som ingen annan. Ebba kom in i Erato ett halvår efter dess start. Hon sjöng frisyrerna av oss och vi insåg på en gång att vi måste ha med denna dam i gänget. (Ebba höjde hipphetsnivån med 1000%) Med en bluesig och stark stämma blev Ebbas plats i vokalensemblen säkrad. Maria Edwertz - Värmländska när det är som bäst.
Detta är Eratos förmodligen mest upptagna brud. Är det inte åtaganden inom föreningar så är det skidresor som ska anordnas. Alla sliter i henne.
Maria är en av de två brudarna som Erato snodde från ÖG-kören. Hon kom och sjöng en reggaeversion av "My heart will go on" på sin audition. Nej, det gjorde hon inte. Men det hade varit roligt.
Golvade oss gjorde hon i vilket fall som helst vilket resulterade i att omvärlden nu fick veta att Christer Sjögren inte längre är Värmlands mest lysande stjärna.

The founding mothers.

Hur föddes Erato?
Sägnen säger att Petra Brohäll och Ebba Lovisa Andersson blev utvalda av Gud. Men så bombastiskt var det faktiskt inte.
Det var framförallt bristen på tjejkörer i Uppsala som gjorde att idén om en tjejvokalensemble (jobbigt ord) föddes. Att storhetsvansinne, naivt tänkande och säkert även lite rött vin skulle vara bidragande orsaker till Eratos existens vill vi inte uttala oss om.
Vi ville helt enkelt skapa en tjejgrupp som sjöng stämsång utan att det blev töntigt. Vokalsång fast coolt. The real group fast tvärtom.

Såhär kan det ha sett ut när Ebba Lovisa (isbjörnen) och Petra (bärandes piltavlan med Per Gessle) kom på Erato-idén.
Eller inte.Erato föddes våren 2009 och har sedan dess samlat in gräddan av sångerskor här i Uppsala.
Vi består just nu av:
Ebba Lovisa
Petra
Sarah
Susanna
Amanda
Sophie
Ida
Johanna
Maria
Carolina
Ebba

Fanbild 1.


Äntligen!

Ja, nu är det alltså bekräftat. Erato har gått och blivit med blogg.
Efter påtryckningar från omgivningen kände vi nu att det var dags att ta steget ut i den skrämmande cyberrymden.

Denna blogg kommer att fungera som en kontaktsida till oss i Erato, samt ett forum där alla våra fans kan samlas och dyrka i grupp, fälla elaka kommentarer såsom att julmaten satt sina spår på Petra, att det är fett nice att Sarah blivit singel, eller helt enkelt bara konstatera att det var bättre förr när Erato inte var så kommersiella.

Vi kommer också att bjuda på filmklipp och ljudfiler från spelningar som ni kan ladda ner och ha i iphonen när ni tränar. Ni får också gärna göra remixes av inspelningarna, as long as we get the royalties.

Och ja, det kommer att förekomma en hel del fanbilder för den hängivne att ladda ner och använda som skrivbordsbakgrund.

Stay tuned.

RSS 2.0