Söndagstankar..

Ebba Körlof kan spela trumpet, Susanna kan spela piano, Petra kan spela näsflöjt och Amanda kan bemästra alla andra instrument. Det är abolut inget krav att man ska kunna spela ett instrument för att vara med i Erato, verkligen inte. Men om vi någon gång tröttnat på att vara en vokalensemble så är det ju härligt att veta att man kan bilda ett band. Erato som band.. Smaka på dom orden.. Mmm.. Fan, Takida klarade ju av det. Hur svårt kan det vara?

Då slipper vi oroa oss över vårt kassa scenspråk och får en legitim anledning att dölja våra svennebanankroppsrytmer bakom instrument istället! AMAZING! 
Det här med gemensamma moves ser bara patetiskt ut kom vi fram till när vi i efterhand studerade någon filmsnutt där vi gjorde ett tappert försök till att appellera till publikens visuella upplevelse. (..Någon glömmer den alldeles för simpla koreografin, någon gör rörelserna liite långsammare än alla andra, någon har svårt att sjunga samtidigt, någon tittar ner på fötterna och räknar..)

Men så ibland när vi har auditions dyker det upp någon som kan bemästra allt: sjunga, dansa, spela instrument.. You fuckin' name it. Men så är det ändå något som fattas.. Åldern:

http://www.youtube.com/watch?v=KNHLywCfnHI&feature=relatedVi kan spexa också.

Erato är en kör som arbetar enligt devisen 'allt för publiken'. Ibland tar vi i lite extra inför våra framträdaden och klär ut oss. Då kan det till exempel se ut såhär:

Varför blev det Erato?

För att det rimmar på NATO!


Det var faktiskt Ebba Lovisas underbara idé att döpa gruppen till just Erato. Hon hade nämligen läst att Erato var musikens musa i den grekiska mytologin.
...Och det är ju en fin tanke, lite pretto, men fin. Ett år senare (efter att vi förklarat varför vi döpt ensemben till detta tokiga namn) insåg vi att Erato inte alls var musikens musa - hon hette tydligen Euterpe. Erato var istället lyrikens och kärlekspoesins musa. Det står ju för fan klart och tydligt på Wikipedia!

Som om inte detta vore nog kan man även läsa vidare: "...särskilt för dikter om erotik och kärlek." Hade vi döpt ensemblen efter grekernas Katerina Janouch? Herregud.

Vi behöll namnet trots detta lilla missöde då vi alla ändå gillar erotik och kärlek. Och, för tusan, Erato betyder typ "underbar" på svenska. Är det något som vi aldrig varit rädda att förknippas med så är det just narcissism. (Läs tidigare inlägg.)

Vem bryr sig förresten om grekisk mytologi? Ebba Lovisa kanske, men uppenbarligen inte tillräckligt mycket.


En bild på ett hjärta passar fint till ett inlägg som detta.
Det är inte tjejerna på bilden som skrivit inlägget, dom kommer från något Babtistsamfund.

Don't you just love Google.


Nattligt tips.

Erato tänker utanför boxen. Vi vill leverera låtar som kanske inte är så vanliga i vokalensemblesammanhang. Vi vill överraska! Nedanstående låt ligger oss jävligt varmt om hjärtat. Hur varmt om hjärtat? Mjae.. Låt mig säga så här: Ebba Lovisa har redan börjat arra låten.
Här levereras världens kanske bästa låt. Åtminstone E-type's bästa låt, och det är fan inte illa. En smula magi helt enkelt!

Set the world on fire. (En låt som många egyptier förmodligen nynnat på den senaste tiden.. Och bytt ut ordet "world" mot "president".)

http://www.youtube.com/watch?v=2VRXwDbhV6I
Den som väntar på något gott..

Snart, vackra människor, kommer det en smaskig ljudfil att ladda hem till iPoden.
Eller ja, snart.. När vi lärt oss hur uppladdningen funkar. 

Nu när vi (på ett så ickenarcissistiskt vis) presenterat oss själva tänkte vi bara passa på att säga att vi inte alls stigmatiserar andra körer här i Uppsala bara för att dom sjunger efter noter och åker på kör-läger. Inte alls. Tvärtom uppskattar vi körnörderi. Ta Sarah som exempel: Hennes mamma och pappa träffades när de sjöng i kör. Säkert tändes gnistan när de tu var på läger och sov skavfötters i den där enorma bäddsoffan.

Man skulle allstå kunna säga att Sarah är resultatet av körnörighet när den är som bäst.
Notläsning --> Körläger--> Kärlek.

Got to love it.
Eratos övermänsklighet

Petra Brohäll - en hägring med substans
Om en person är vacker som en dag, sjunger som en gud, har en miljon vänner och är slipad som en diamant, är det lätt att tro att den personen faktiskt inte finns. Om personen, mot förmodan, skulle finnas så kan man anta att han eller hon (med rätt) skulle vara en ganska obehaglig och självgod typ utan varken tid eller intresse för andra. Men här, mina damer och herrar, har ni undantaget som bekräftar den regeln, och det med råge. Petra är ungefär allt du vill vara, PLUS att hon är världens snällaste och alltid har tid och intresse för precis vem som helst som vill sola sig lite i hennes strålglans (klart dom vill, för den smittar, och det är också lite det som är det fina). Hon slåss ständigt om förstaplatsen som körens största perfektionist, vilket i andra grupper skulle kunna vara ett problem, men som ni kanske har förstått nu så är egenskaper som skulle kunna vara dåliga hos andra omvandlade till bra egenskaper hos denna kvinna. Och det är tack vare det som Erato varken är eller låter som någon annan kör.
Petra är för övrigt körens enda musikalkändis och övriga medlemmars claim to fame. Det har gett henne en världsvana som gör att hon ofta köper shots för hela Life of Bellman-lönen.
Och just ja, den lilla biten om Eratos existens. Den ligger hon ju också bakom. Såklart. Säkert din existens också.

Spegelvänd informationslapp.Nu har vi i Erato tröttnat på att skriva telefonnummer och autografer med spritpennor på era kroppsdelar. Här levereras ett fräscht visitkort.

Stämsång - because you're worth it.

Märk väl diamanterna. Här sparas det inte på krutet. Lyx, mina damer och herrar.. Lyx.

RSS 2.0